TECHNISCH

 

Deze cursus breidt je kennis ivm het nitrox duiken verder uit en geeft je een bredere kijk op het concept en de mogelijkheden van duiken met verrijkte lucht. Je duikvaardigheden worden verder ontwikkeld en nieuwe vaardigheden worden aangeleerd.

Hierin leer je de specifieke technieken, materiaalconfiguratie en de filosofie van het duiken met een sidemount set. Duiken met een sidemount set in open water is heel comfortabel en biedt je bv. het voordeel van met een dubbele fles te kunnen duiken zonder het volledige gewicht ervan op je rug te moeten dragen, zowel boven als onder water.

Deze cursus kwalificeert je om duiken te doen tot 60m met een normoxic ademmengsel. ormoxic mengsels bevatten 19 tot 21% zuurstof en helium om stikstofnarcose te vermijden.

Deze opleiding biedt je de mogelijkheid om te duiken voorbij de daglichtzone en dieper in de overhead omgeving. Zo krijg je een heel goed beeld wat het echte grotduiken of duiken in een overhead omgeving inhoudt. Remember: CAVE DIVING is addictive.

De ESSENTIALS is naast de Advanced EANx cursus een must voor wie de wereld van het technisch duiken wil binnen stappen of wie zijn recreatieve of technische duikvaardigheden wil perfectioneren. Een heel veelzijdige cursus die uitermate kan gepersonaliseerd worden naar jouw interesses. Eveneens een goede refresher cursus in het geval je technische skills wat opfrissing kunnen gebruiken.

De bedoeling van dit programma is om je bekend te maken met de basis van het REBREATHER DUIKEN, en om je in confined water te laten ervaren hoe het nu precies aanvoelt onder water. Deze experience wordt gedaan met de rEvo CCR.

Dit is een programma zonder certificatie.

Deze opleiding kwalificeert de reeds ervaren duiker om op een veilige manier tot 100m te duiken met TRIMIX ademmengsels. Het concept van de self-sufficient duiker in al zijn aspecten komt hier ruimschoots aan bod.

Het CAVE DIVER brevet stelt je in staat om op een veilige manier te duiken in een volledige overhead omgeving.

Deze cursus leert je op een veilige manier het zelf mengen van en omgaan met zuurstofrijke ademgassen en zuurstof. De perfecte aanvulling op een nitrox of Adv. EANx cursus. Een absolute aanrader voor diegenen die van hun duikhobby een meer professionele activiteit willen maken.

Dit programma wil je laten ervaren hoe voelt het om met een DPV (scooter) door het water te glijden. De tryout wordt gedaan met Bonex scooters.

Er kan ook gekozen worden voor de combo-opleiding NORMOXIC-TRIMIX DIVER, waarbij de beide cursussen samen worden gegeven.

Deze cursus leert je op een veilige manier duiken met de REVO REBREATHER tot een diepte van 40m en maximal 15min decompressiestops.

Er kan ook gekozen worden voor de combo-opleiding EANX-TRIMIX BLENDER, waarbij de beide cursussen samen worden gegeven.

Voorwaarden

Het veilig plannen en duiken met EANx mengsels waaraan helium werd toegevoegd om de effecten van stikstofnarcose tegen te gaan. Dit brevet laat je toe te duiken tot 48m en maximaal 15min decompressiestops

De CAVERN cursus ontwikkelt je vaardigheden om veilig te kunnen duiken in een overhead omgeving (bv. grotten) waarbij op elk moment van de duik het daglicht aanwezig is. Heel belangrijk hierbij is het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin en de juiste attitude naar het oplossen van mogelijke problemen bij het duiken in een overhead omgeving. De eerste van de drie stappen naar je full cave diver brevet.

Deze cursus leert je hoe een DPV of scooter te gebruiken in open water.

Kurt Van Haecke - Sigrid Cuvelier

 

Diksmuidsesteenweg 113

B-8800 Roeselare

BTW BE0530.904.844

 

info@retecdiving.com

0032 478 442 566